Istraživači u kompaniji za kripto-analizu LongHash su otkrili da je u 1h ujutro po griniču (2h ujutro kod nas) najveća volatilnost bitkoina (BTC) u protekle dve godine.

U to vreme bitkoin je zabeležio više dnevnih skokova i padova nego u bilo kom drugom satu u toku dana u periodu od 2017. do 2019. godine, prema istraživanju koje je objavio LongHash 17. jula. 

LongHash istraživanje se zasniva na arhivama kripto cena iz vodeće američke kripto-berze Coinbase.

Kompanija sa sedištem u Hong Kongu je prikupila podatke iz Crypto Data Download-a o cenama na Coinbase-u u periodu od 6. Jula 2017. do 2. Jula 2019. godine i analizirala maksimalne i minimalne cene za svaki sat svakog dana. LongHash je zatim uporedio svaki sat sa ostalih 23 sata iz istog dana, navode iz kompanije.

Kao što je LongHash predstavio, u 1h ujutro po griniču je zabeležena najveća aktivnost na kripto tržištima, a nakon tog perioda najaktivniji je period oko ponoći, što je prouzokovano ukrštanjem trgovinskih aktivnosti u Aziji i Severnoj Americi.

U ovim satima se poklapaju aktivnosti zapadnih i azujskih trgovaca, sugerišu iz LongHash-a, dodajući da je 1 sat ujutro početak radnog dana u Aziji i početak večeri u Severnoj Americi. Kako trgovci iz Azije reaguju na vesti dana ujutro, trgovci iz Severne AMerike su još uvek budni da bi odgovorili na tu rekaciju, navodi se u kompaniji. 

U međuvremenu, bitkoin je povratio svoju podršku na nivou od 10.000 dolara.