Čini se da nesreća koja je zarazila kripto tržište prošle nedelje završena. Sada se tržište vraća dok tokeni dobijaju imresivna povećanja.

Ringišpil altkoina

Još od petka tržište kriptovaluta se nalazilo u oblaku crvenila jer je skoro svaki alternativni novčić doživeo pad. Nedelja se čini kao najgori dan jer su svih 20 prvih altkoin potonuli u jednom nečuvenom načinu.

Uznemiravajuće dno prvih 10 alternativnih novčića, Microfinance Blokchain, Stellar Lumen je bio pogođen toliko teško da je padao za nezamislivih 44.25 procenata.

Ni NEM koji je bio jedan od glavnih korisnika tobogana nije bio pošteđen jer je pao na dno za 40.87 procenata. Najmanji pad je zabeležen na 24.2 posto što je učinjeno od strane lidera tržišta - bitkoina.

U ponedeljak ujutru priča je ostala ista. Ranije, samo je Golem bio u zelenilu u prvih 10 ali se i on sapleo i pao ispod linije.

Tržište je međutim počelo da pokazuje neke znake oporavka kasno u podne.

Zelenilo se vraća

Sada se tržišta vraćaju dok tokeni prave impresivne dobitke.

Rano u utorak u 8 sati GMT+2, svih 10 alternativnih novčića su bili dosta cenjeni.

Generalno sve je prošlo sa tu i tamo nekim padovima na Coinmarketcap.

Iter je imao dobar dan i sa akumulacijom od 25.48 procenata se uzdigao u nebo.

Njegova tržišna cena se opet približava ceni od 200 dolara. U ovom momentu to je najveći rast u prvih 10 alternativnih koina.

Stratis se sjajno uzdigao 22.73 procenata iznad Stelar Lumena i Golema da bi se ubrojao u elitne kriptovalute. Ovaj novčić je kucao na vrata prvih 10 više od mesec dana.

Vredan pomena je i Itirijum Klasik koji je takođe porastao za 19.87 procenata. Decentralizovana platforma pametnih ugovora ne može biti izostavljena ako govorimo o entitetima koji su zadržale najveće dobitke tokom prošlonedeljne vožnje.

Pre vožnje u ceni, Monero se postepeno utvrđivao, međutim on je dorastao svojoj igri i uspeo je da ostvari 90 procentni neuobičajeni skok tokom cenovne žetve. U utorak ujutru dok su se sve kriptovalute oporavljale od kratkog uzdrmanja cene on je postao 4. najcenjenija kriptovaluta sa rastom od 17.03 procenata.

Bitkoin je porastao za 7.22 procenata i najmanje povećavanje je bilo 8.05. Ostale digitalne kriptovalute su ostvarile između 6 i 12 procenata.

Nije bilo balona

Na više interaktivnih kripto platformi, popularna pitanja koja su kružila naokolo su bila o tome da li je balon gotov ili ne.

Ekspert za kriptovalute JuicyG sa Coinchat.Club-a je mišljenja da ovo što se desilo nije bio balon. Nema ničega takvog u skorašnjim okolnostima.

On je rekao:

Ja mislim da je to bila samo vikend pauza i tamo je bio bankarski praznik u petak pa možete to nazvati produženim vikendom. Nijedan fiat nije pogodio menjačnice za vikend i tamo je bilo drugih bankarskih praznika u ponedeljak u Americi i na drugim mestima.

On je indicirao da će tamo biti mnogo više novca koje uplivava u tržište kriptovaluta. Kada ga je cointelegraph upitao za njegova ubeđenja, on je akcentovao da kriptovalute dobijaju tragove u mejnstrimu.

Uzmite ETC na primer - na nedavnoj konferenciji u Njujorku i Itirijum Klasik je bio zvezda večeri. Mnogo bogatih je upoznato sa itirijum klasikom po prvi put i oni još nisu imali prilike da ga kupe.