Bitkoin se nalazi na optimističkom tržištu, Itirijum je tu da ostane, tradicionalni i kripto investitori će se ‘venčati’ i svest o bitkoinu će rasti globalno, navode stručnjaci.

U 2016. smo videli priliv Blokčein startapa, Itirijum je mnogo obećavao do DAO incidenta. Sa početkom 2017., bitkoin je prešao vrednost od 1000 dolara i dostigao novi nivo ukupne tržišne vrednosti.

Džejson Kesidi, stručnjak za Blokčein i predsednik CryptoConsultant.com, govori za Cointelegraph o svojim očekivanjima za ovu godinu u  kripto sveta.

Kraj za pesimističko tržište bitkoina

Od kraha Mt.Gox-a krajem 2013. bitkoin je na pesimističnom tržištu, kaže Kesidi.

On objašnjava:

“Pesimističan trend je u zimskom snu duže vreme, a 2017. je godina u kojoj se bitkoin konačno oslobađa i ulazi u nov optimističan trend. I dok ja ne očekujem spektakularne dobitke u 2017., ova godina bi trebalo da postavi osnove za budući monumentalni rast cene.”

Itirijum protiv Itirijum Klasika, druga runda

Kesidi napominje da je borba između Itirijuma i itirijum Klasika daleko od kraja i nastaviće se još neko vreme. Iako odbija da se izjasni za koga misli da će dobiti bitku, Kesidi očekuje da čuje nekoliko važnih vesti iz oba tabora, što će privući globalnu pažnju. “Itirijum, bilo da je originalan lanac ili račvasta verzija, je tu da ostane”, kaže on.

Tradicionalne investicije + kripto = harmonija

Kesidi primećuje da finansijski sistem ima bogatstvo koje vredi nekoliko hiljada milijardi dolara, naročito u neregulisanim sektorima tržišta derivata.

Kriptovalute i Blokčein sredstva će privući kapital, bilo da se radi o nekom budućem krahu finansijskog sistema ili prirodnim usvajanjem:

“2017. je godina kada će se tradicionalni investitori susresti sa bitkoinom.”

Kesidi očekuje da će zajednički fondovi, hedž fondovi i ETF-ovi (fondovi specijalizovani za kriptovalute) zatalasati tržište. “Očekujte da će institucionalni igrači da iskoriste ovu priliku da se povežu sa ovim novim tržištima.”

Širenje svesti o Blokčeinu

Kesidi kaže da ima previše dobrih stvari koje se dešavaju u vezi sa Blokčeinom da se ne bi utkao u kolektivno nesvesno društva. Sve od identifikacije do regrutacije talenata se usmerava pozitivno.

Bitkoin radi novcu ono što očekujem da će Blokčein tehnologije uraditi za ključne oblasti života izvan finansija”, zaključuje on.