Henri Arslanian, azijski finteh i kripto lider PricewaterhouseCoopers-a (PwC) iz Hong Konga, predvideo je da će mnogi institucionalni igrači ući u kripto industriju 2019. godine. Arslanian je to izjavio tokom intervjua za Bloomberg objavljenog 24. decembra.

Na pitanje o njegovoj prognozi za kripto za narednu godinu, Arslanian je izjavio da misli da postoje mnoge uzbudljive stvari koje očekuju kripto ekosistem u 2019. godini. Arslain je objasnio da očekuje da će iduća godina biti drugačija od 2018. godine zbog sve jasnije regulative.

Arslanian je takođe izjavio da očekuje da će „mnogo više velikih banaka“ ući u kripto sferu, pokretanjem sopstvenih rešenja, sa drugim partnerima ili investiranjem u kripto kompanije. Ovo uključivanje, objašnjava on, će doneti "stručnost na institucionalnom nivou", koja je, prema njegovim rečima, veoma potrebna u industriji.

PwC je međunarodna mreža kompanija koje pružaju usluge konsaltinga i revizije. Kompanija - čije je sedište u Londonu - osnovana je 1849. godine i jedna je od "četiri velike" računovodstvene kompanije. Njihova kancelarija u Hong Kongu počela je da prihvata bitkoin (BTC) kao sredstvo plaćanja za svoje savetodavne usluge od kraja 2017. godine.

Već postoje neke najave od strane velikih institucija, koje naizgled podržavaju Arslanianove tvrdnje. Kako je Cointelegraph objavio ranije ovog meseca, Nasdaq - druga najveća svetska berza - potvrdila je svoje planove za lansiranje bitkoin fjučersa u prvoj polovini 2019. godine.

Takođe, Interkontinentalna berza (ICE), operator 23 berze, uključujući Njujoršku berzu (NYSE), objavila je da planira da lansira svoju Bakkt platformu digitalnih sredstava 24. januara 2019. godine.

Međutim, ove godine nedavno su se pojavili izveštaji da su neki giganti na Vol Stritu odložili svoje planove da se prabace na kripto usred pada cena kriptovaluta.

 

Pripremio: Nikola Mosurović