40% institucionalnih investitora veruje da je blokčein najvažnija inovacija od pojave Interneta, prema istraživanju udruženja Global Blockchain Business Council (GBBC), koje je podeljeno sa Cointelegraphom 24. januara.

Mišljenje 71 investitora, koje je GBBC ispitivao o blokčeinu ovog i poslednjeg meseca, otkriveno je na Svetskom ekonomskom forumu (VEF) u Davosu, Švajcarska.

Nalazi GBBC-a otkrili su da 40% institucionalnih investitora koji su odgovorili na njegovo istraživanje misle da bi blokčein mogao da bude najinovativnija tehnologija još od pojave Interneta.

Pored toga, nešto manje od trećine intervjuisanih investitora veruje da će preduzeća morati da pronađu šefa za blokčein u svojim odborima u narednih pet godina. 38% smatra da bi firme trebalo da predstave investitorima svoj pristup tehnologiji u tom vremenskom okviru.

"Nema sumnje u potencijalni uticaj koji blokčein može da ima na većinu sektora i ključne oblasti svakodnevnog života", izjavio je generalni direktor GBBC-a Sandra Ro u VEF-u, navedeno u saopštenju za štampu:

"Sve češće pobedničke organizacije u budućnosti će biti one koje imaju jasnu i sveobuhvatnu strategiju za blokčein i one koje su posvećene implementaciji i transformaciji svojih organizacija."

Slično istraživanje ranije ove nedelje otkrilo je da institucionalni investitori smatraju da 63% starijih poslovnih menadžera ima ograničeno razumevanje za tehnologiju.

Blokčeinn tehnologija je naišla na oprečne kritike kako je reputacija rasla tokom 2018. Uprkos zdravom prihvatanju od strane kompanija, drugi su upozorili da je tehnologija u nekim sektorima isforsirana.

 

Pripremio: Nikola Mosurović