Kurtis “50 Cent” Džekson je napravio dosta novca verujući u bitkoin, izveštava TMZ.com. Nakon što je pre četiri godine dao šansu bitkoinu, on je do sada zaradio preko 7 miliona dolara, prema trenutnim kursevima.

50 Cent je postao prvi reper koji je počeo da prihvata bitkoin kao način plaćanja za svoj peti album “Animal Ambition” objavljen 2014. godine. Album koji je prodavan za 5,50 dolara bio je ekvivalentan iznosu od 0,0088 BTC u 2014. godini, poznati reper je tada prihodovao 700 bitkoina čija je vrednost bila nešto više od 400.000 dolara.

Izveštava se da je reper zadržao svoje bitkoine tokom svi ovih godina. Za to vreme kriptovaluta je dostigla cenu od 11.000 dolara, Džeksonovih 700 novčića sada vredi više od 7 miliona dolara.

50 Cent je potvrdio vest o svom uspešnom “Hodlingu” na tviteru:

 

Na Instagramu je takođe objavio: ”Nije loše za klinca sa juga, tako sam ponosan na sebe”, komentarišući da je zaboravio da je čak i imao novčiće.

TMZ tvrdi da bi 50 Cent možda mogao dvaput da razmisli o povlačenju svoje zarade. Budući da je celokupna imovina u kriptovalutama znatno smanjena tokom proteklog meseca.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić