ABCC berza kriptovaluta je pokrenula partnerstvo sa devetom najvećom kriptovalutom tron (TRX), prema tvitu objavljenom 15. januara. Tronov osnivač i izvršni direktor Džastin San naknadno je potvrdio vesti na Tviteru.

U skladu sa najavom, partnerstvo je učinilo ABCC prvom kripto berzom koja je dodala tokene zasnovane na tronovom TRC10 tehničkom standardu.

Saopštenje je usledilo nekoliko dana nakon što je berza prvi put otkrila da je u procesu dodavanja podrške za tokene zasnovane na TRC10 i TRC20 standardima.

Prema tronovom vodiču za programere, TRC10 je tehnički standard za tokene koji su podržani od strane izvornog blokčeina bez uvođenja ’Tron Virtual Machine’ (TVM).

Sa druge strane, TRC20 je tehnički standard koji se koristi za pametne ugovore koji implementiraju tokene sa TVM. Takođe je u potpunosti kompatibilan sa itirijumom (ETH) ERC‌-20 standardom.

U decembru 2018. godine, izvršni direktor Trona Džastin San je naveo da će kompanija da izgradi fond za spasavanje Itirijum i EOS programera od onoga što je on nazvao kolapsom njihovih platformi.

U skorije vreme, bivši glavni strateg BitTorrent-a je tvrdio da Tron neće moći da obradi potreban obim transakcija potreban za tokenizaciju torrent klijenta. Nakon što je kupio BitTorrent u julu 2018. godine, Tron je početkom januara ove godine koristio sopstveni protokol za lansiranje kripto tokena za platformu nazvanu “BTT”.

U vreme pisanja vesti, Tronov izvorni token TRX je rangiran kao deveta najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, koja iznosi oko 1,63 milijardi dolara. Novčićem se trguje za oko 0,03 dolara, sa rastom za više od 5% na dan, prema podacima CoinMarketCap-a.

 

Pripremio: Nikola Mosurović