Kalifornijski novčanik kriptovaluta i investicioni servis Abra dodaje svojoj platformi ukupno 60 novih kriptovaluta, pokazuju izveštaji.

Prema CoinDesk-u od 12. Novembra, Abra je uvećala postojeću kripto ponudu za međunarodne korisnike sa 30 na 90 tokena.

Četiri stejblkoina debituju na Abra platformi

Četiri stejblkoina, uključujući teter (USDT), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD) i Dai (DAI), navodno će biti među novim tokenima.

Ostaju ograničenja za stanovnike Sjedinjenih Država, koji nisu u stanju da poseduju Qtum (QTUM), Bitcoin Gold (BTG), EOS (EOS), OmiseGo (OMG) i Status (SNT) na Abra platformi.

Stanovnici Njujorka mogu da poseduju samo bitkoin (BTC), iter (ETH), lajtkoin (LTC) i bitkoin keš (BCH). Ograničenja se odnose na lokalne regulatorne prepreke.

Cointelegraph se za više detalja obratio Abra-i i njenom izvršnom direktoru Bilu Barhitu, ali nije dobio odgovor.

Institucije preuzimaju vodeću ulogu

Kao što je ranije objavio Cointelegraph, institucionalna platforma za trgovanje Bakkt je ove nedelje objavila rešenje za bitkoin kastodi usluge, što se smatra kritičnim korakom do šireg usvajanja.

Stav je prethodno ponovio zagovornik bitkoina i investitor preduzetnog kapitala Majk Novogratz.

„Bakkt je upravo postavljen, tu je i fjučers berza koja počinje da stiče određeni obim. Ali što je još važnije, oni imaju kastodi rešenje koje tek stiže na mrežu...Kastodi svetske klase koji omogućava sve većem broju ljudi da se osećaju ležerno zbog toga", rekao je u intervjuu krajem prošlog meseca.