Konsultantska firma za globalni menadžment Accenture objavila je da je u saradnji sa podružnicom najstarije banke na Tajlandu oko nove blokčein alatke za lanac snabdevanja, navodi se u saopštenju za medije 17. oktobra.

U najnovijoj implementaciji ove tehnologije za Accenture, kompanija se pridružila Digital Ventures Co. Ltd, finteh podružnici Sijamske komercijalne banke, na blokčein rešenju, koje je već počelo sa radom i svojim prvim klijentima.

Poznato kao ‘Procure-to-Pay’ ili B2P, oslanja se na R3 Corda tehnologiju kao osnovu, potvrđuje se u saopštenju.

Dajveš Vitlani, šef akcionarskog Finansijskog servisa u ASEAN regiji, izjavio je:

"Najupečatljiviji deo ovog blokčein rešenja jeste to da je ishod toliko opipljiv: poboljšanje efikasnosti, smanjenje troškova i pogodnost koju su sve zainteresovane strane doživele sa ovom platformom."

Kao što je Cointelegraph često objavljivao, lanci snabdevanja predstavljaju izuzetno složenu industriju, zbog čega su mnogi akteri počeli da primenjuju inovacije zasnovane na blokčeinu u ovom sektoru.

Tehnologija bi mogla ponuditi smanjenje troškova i vremena za obradu dok bi se povećala sigurnost i uklonili posrednici i prateće neefikasnosti, pominje se u saopštenju.

Prema saopštenju od 17. oktobra, SCG - poslovni konglomerat koji je takođe pomogao da se razvije blokčein alatka - njegovo uvođenje "pokazalo je da je nova platforma poboljšala efikasnost i transparentnost za sve strane u procesu lanca snabedvanja".

Kompanija Accenture je ranije koristila blokčein za lanac snabdevanja, u julu u partnerstvu sa Thales-om na integraciji vazduhoplovne industrije, kao i objavljivanjem logističkog patenta za blokčein koji je ranije podnet u januaru.

 

Pripremio: Nikola Tasić