Adam Bek, programer u Blockstream-u i kreator Hashcash-a je izjavio da bi platio 100 dolara kao naknadu za transakciju, a i korisnici “kladioničari”, takođe bi.

Bek je u odgovoru na poruku na tviteru imao slične pretpostavke koje je izneo i bivši izvršni direktor Bitkoin Fondacije. On smatra da bi korisnici bili spremni da plate 20 dolara kao naknadu za transakciju.

I jedan i drugi su naznačili da bi niže naknade bile i “poželjne” i “dobre”.

Komentari su podstaknuti kontinuiranoj frustraciji među bitkoin korisnicima u vezi visokih taksi i predugačkog vremena obrade podataka.

Coinbase je na meti kritika posle brojnih izveštaja o višim naknadama za korišćenje novčanika u poređenju sa drugima na tržištu, ali uz primetnu prednost.

Bekovi komentari su podstakli različite reakcije.

Iako mnogi smatraju da naknada od 100 dolara po transakciji neće biti prihvaćena od strane korisnika decentralizovanih aparata, preduzetnik Alen Silbert se izgleda ne slaže, odgovarajući da bi sigurnost kao osnovna karakteristika bitkoina mogla da bude razlog zbog koje bi investitor platio visoku naknadu.

Silbert je takođe dodao da “ne želi da vidi” tako visoke naknade.

Sa druge strane, skup svih neobrađenih bitkoin transakcija poznat kao mempool je u stalnom padu veličine tokom juna, dok je na kraju maja bio rekordno veliki.