Budućnost bitkoina (BTC) će "definisati" Afrika, predviđa jedan od njenih najpoznatijih zagovornika po završetku obilaska kontinenta.

U tvitu 27. novembra, izvršni direktor Tvitera i Skvera Džek Dorsi je rekao da će se vratiti u Afriku 2020. godine nakon što je ovog meseca proveo putujući Nigerijom i Ganom.

Dorsi ističe afrički bitkoin potencijal

„Afrika će definisati budućnost (posebno bitkoina!)“, prokomentarisao je, otkrivajući da planira da sledeće godine provede do šest meseci na kontinentu.

Tokom svog boravka u Nigeriji, Dorsi je prisustvovao bitkoin mitapima, nastavljajući svoje lično zagovaranje kriptovalute.

Tehnološki mogul je postao poznat po svojoj podršci bitkoinu, obećavši da će funkcionalnost integrisati i u Tviter i na Skver. On je takođe javno podržao Lightning Network kao rešenje za plaćanje, što omogućava bitkoin korisnicima da odmah pošalju sredstva bez naknade.

Vlada sporo reaguje

Dorsijevi komentari stižu dok Afrika nastavlja da generiše značajan interes za bitkoin. Kako je izvestio Cointelegraph, Nigerija se redovno nalazi među najaktivnijim zemljama u pogledu bitkoin pretraga na Guglu, zajedno s drugim afričkim zemljama kao što je Južna Afrika.

Lagos, najnaseljeniji grad Nigerije, će postati gigantska metropola od preko 32 miliona ljudi već 2050. godine. Prema podacima Svetskog ekonomskog foruma, to će biti najnaseljeniji grad na svetu do 2100. godine.

Ukupno, do sledećeg veka, 13 od 20 najmnogoljudnijih gradova u svetu biće u Africi.

Lokalna uprava za sada je zauzela stav prema bitkoinu. Gana je ovog meseca otkrila da razmatra digitalnu valutu centralne banke ili CBDC, u skladu sa planovima iz Kine.

Nigerija još nije usvojila formalnu regulativu za kriptovalute.