Prošlo je manje od mesec dana otkako je Ačein predstavio svoju Teoriju forka na BlockShow Asia 2017. Projekat je nedavno objavio ABitcoin (ABTC) i token za globalnu ‘cloud computing’ uslugu Acute Angle Coin (AAC).

Ačein je javna blokčein platforma koja omogućava korisnicima bilo kojeg nivoa veština da emituju tokene, pametne ugovore, kreiraju aplikacije i blokčein sisteme. Teorija forka je hrabar pokušaj prenošenja aktuelne tehnike forka ka krajnjem cilju tehnoloških inovacija umesto samo finansijskog profita, podizanja industrije blokčeina iz zajedničke ekskluzivnosti u otvorene saradnje. Ovaj sistem bi zahtevao proces traženja, odobravanja i izvršavanja putem zajedničke saglasnosti učesnika. Novootvoreni pod-lanac će imati svoj konsenzus metod, skladištenje podataka i kapacitet blokova dostupnih za besplatno prilagođavanje.

Kako je počelo

23. novembra, osnivač Ačeina Toni Cui je objavio na ‘BitcoinTalk’ forumu kako bi predstavio osnovni okvir sveže dizajnirane Fork teorije na podeli lanca. Cuijeva svrha ovog objavljivanja je bila da prikupi povratne informacije javnosti u pripremi za svoj glavni govor, koji je kasnije predstavljen na BlockShow Asia 2017.

Objavljivanje je uključivalo nekoliko tačaka označavanja glavnih aspekata teorije. Prema Cuiu, ovakav razvoj je neophodan pošto se bave tehničkim kvalifikacijama koje ograničavaju dostupnost blokčeina na masovnim tržištima. Toni Cui je napisao:

"Kako bi novi programeri mogli brzo razviti bezbedne blokčein aplikacije? I gde bi mogli početi sa pronalaženjem svojih prvih kupaca?”

Inspirisani nedavnim trendovima bitkoin forka, Cuiova teorija predlaže koegzistenciju glavnog lanca i nekoliko pod-lanaca izvedenih iz glavnog. Prvi je posvećen osnovnoj infrastrukturi blokčeina, dok se drugi mogu prilagoditi različitim potrebama njihovih aplikacija.

Teorija

Ačeinova teorija forka je hrabar pokušaj kompanije da prenese aktuelnu tehniku forka ka krajnjem cilju tehnoloških inovacija umesto samo finansijskog profita. Novi programeri Blokčein fjučers aplikacija, rešavaju problem njihovog početnog nedostatka kupaca, s obzirom da pod-lanci nasleđuju bazu postojećih korisnika direktno iz glavnog lanac baze podataka. Pored toga, izbegava se poremećaj u komunikaciji, pošto će se sve informacije i razmena vrednosti deliti među svim lancima koje prate univerzalni VEP 1.0 (Value Exchange Protocol). Konačno, teorija zahteva oblik forka - bilo hard ili soft - da se razmatra u skladu s scenarijima koje zahteva svaka aplikacija i da se glasa od strane široke većine Ačein zajednice.

Abitcoin, se približava brzini svetlosti

ABitcoin je fork-ovan na visini od 498888 u BTC-u 12. decembra i inicira fork na 1498888. godine na ACT-u 12. januara 2018. On nasleđuje Ačein-ov DPoS konsenzusni algoritam i sadrži ugovore o brzini mega-nivoa TPS sa transakcijom od 0.00001 USD stpa. Orijentisan na tehnološku budućnost, ABitcoin nastoji da integriše koncepte AI, Big Data, industriju igara i Internet stvari u Blokčein aplikaciji i potpuno štiti od kvantnih napada do 2019. godine.

Unapređujući brzinu rada i mrežne performanse pametnog ugovora, ABitcoin predstavlja Blokčein + platformu koja se prostire od prepreka. Do kraja 2018. godine izvršiće se automatsko otkrivanje i organizacija grupe radi poboljšanja stope konkurentnosti.

Pametna ugovorna platforma biće pokrenuta u januaru 2018. godine. Vlasnici BTC-a će nabaviti ABTC nakon odnosa 1: 100 i ACT-a nakon 1: 1.

Acute Angle Cloud: IaaS iskustvo pokreće Blokčein

Acute Angle Cloud je globalno distribuirana IaaS platforma. Njegova cloud computing servisna platforma obuhvata Acute Angle PC, Acute Angle Chain i IPFS sistem. Projekat planira postizanje svog cilja kroz Acute Angle Cloud, Acute Angle Cloud 1.0 i akutni ugao Cloud 2.0.Acute Angle PC je predstavljen na svojoj zvaničnoj internet stranici 12. decembra. To je univerzalni host baziran na IPFS P2P hipermedijskom protokolu i upravljanje digitalnim aktivnostima Acute Angle. I može formulisati sistem nagrađivanja za sve korisnike prema pametnom ugovoru. Značajno se razlikuje od Xunlei-vog prethodno izdatog uređaja OneCloud. Acute Angle računara funkcioniše kao pravi PC, što znači da će se rudarstvo automatski implementirati kada se korisnici pokrenu u sistem. Njegova digitalna valuta Acute Angle Coin se može dobiti putem deljenja praznog prostora na disku i protoka, pružajući svojim korisnicima efikasano i privatno iskustvo u rudarenju.

Viktor Gao, osnivač Acute Angle Cloud, ima 17 godina iskustva u PC-u,u definiciji i razvoju inteligentnih hardverskih proizvoda, lancu snabdevanja, u menadžmentu brend marketinga. On pokazuje optimizam izgradnje sa Ačainom novog ekosistema zajednice Blokčein i promovisanje unapređenja ljudske informacione tehnologije u službi društva.

Osnivač Ačein-a Toni Cui primetio je da je Blockčein preoblikovao trenutne poslovne scenarije, uklonio nepotrebne posrednike i optimizirao efikasnost i troškove čitavih

transakcija. Ačeinova tehnička filozofija i struktura korena iz perspektive pametnih ugovora, koji se lepo uklapaju u program i Acute Angle viziju.

 

Pripremio: Nikola Mosurović