Direktor Galaxy Digital-a Majkl Novogratz dao je 5. decembra novu optimističnu prognozu za cenu bitkoina (BTC). Novogratz je izjavio za britansku publikaciju “Finansijskih vesti” da bi vodeća kriptovaluta mogla da dostigne "20.000 dolara ili više" u 2019. godini.

Govoreći za javnost, Novogratz, poznat po optimističnom pogledu na cenu bitkoina, prognozirao je da će BTC/USD par ove godine da dostigne oko 8.900 dolara.

"Bitkoin bi trebalo da probije vrednost od 6.800 dolara, a nakon toga možemo da očekujemo da će godinu završiti na 8.800 do 9.000 dolara", izjavio je.

Najveća kriptovaluta nije imala značajne pokrete na gore ili na dole poslednjih nekoliko nedelja, što je analitičar Tomas Li iz Fundstrat-a pozdravio jer na taj način tržište pokazuje znake sazrevanja.

Međutim, sledeće godine, uslovi bi trebalo da se izrazito promene, navodi Novogratz, sa institucionalnim investitorima "FOMO" ("strah da se ne propusti") koji uzrokuju rast cena.

"To će biti slučaj institucionalnog FOMO-a, baš kao što je bio u maloprodaji", nastavio je.

Taj nalet ulaganja trebao bi da se dogodi do kraja prvog tromesečja kada će "probiti 10.000 dolara", odatle nastavlja rast prema najvišoj vrednosti iz decembra 2017. godine i kreće na "20.000 dolara ili više".

Novogratz je prethodno imao slična predviđanja prošlog meseca, posebno ciljajući prvu polovinu 2019. za institucionalni interes i cenu bitkoina u decembru 2018. godine koja nije veća od 9.000 dolara.

Li takođe nastavlja svoje optimistične izglede za bitkoin u kratkom roku, navodeći za Cointelegraph da se novčić "priprema za proboj".

 

Pripremio: Nikola Mosurović