Predstojeći hard-fork Itirijum Klasika (ETC) Agharta uključivaće karakteristike Konstantinopolj forka Itirijuma (ETH) u nameri da ETC postane potpuno kompatibilan sa Itirijumom.

U saopštenju za štampu podeljenom sa Cointelegraph 26. decembra, ETC Labs je dalje potvrdio svoju nameru da obezbedi potpunu kompatibilnost između ETC-a i ETH-a, jer se očekuje da će nadolazeće ažuriranje Agharta stvoriti povratnu kompatibilnost između dve mreže. Teri Kalver, direktor ETC Labs-a, prokomentarisao je:

„Ethereum Classic Labs jedan je od prvih inkubatora koji su podržali inovativne projekte na Itirijum Klasik blokčeinu. Kompatibilnost između ETC mreže i ETH mreže će ubrzati razvoj Itirijum Klasik zajednice i ekosistema.“

ETC Labs dalje ističe da su ETC i ETH izrasli iz istog korena i da će obnavljanjem „tehničke kompatibilnosti poboljšati razvojne procese i omogućiti razlike uz smanjenje poremećaja.“ Osnivač ETC laboratorija, Džejms Vo, takođe je prokomentarisao nadolazeći hard-fork:

„Ovo ažuriranje je signal da želimo da budemo kompatibilni sa Itirijumom. Verujemo u uspeh javnih blokčeinova, jer su izgrađeni na snazi zajednice.“

Agharta hard-fork očekuje se oko 15. januara

U decembru, koordinator ETC Core tehnologije Stevan Lohja objavio je da su se glavni programeri ETC-a i učesnici ekosistema koji su učestvovali u ekosistemu dogovorili o ciljnom broju bloka za aktiviranje mreže, kao i periodu ispitivanja testneta za veću sigurnost. "Glavni programeri su se složili da aktiviraju Agharta na mainnet-u u bloku 9_573_000 koji se očekuje oko 15. januara 2020.", rekao je Lohja.

ETC Labs Core menja ime u ETC Core kako bi se razjasnila razlika sa ETC Labs

Takođe u decembru, Lohja je objavio da je ETC Labs Core preuređen u ETC Core. Lohja je rekao da će ovaj ribrending pomoći kompaniji da se diferencira od ETC Labs, jednog od prvih inkubatora koji su podržali inovativne projekte na Itirijum Klasik blokčeinu.