Platforma za trgovanje kriptovalutama SFOX je najavila zatvaranje A serije ciklusa finansiranja od 22,7 miliona dolara uz učešće suosnivača Airbnb-a Nejtana Blekarčika, prema saopštenju za medije od 16. avgusta.

Suosniviač i partner u Tribe Capital i Social Capital, Arjun Seti, vodio je ciklus finansiranja serije A za američku firmu SFOX sa učešćem Y Combinator, Khosla Ventures, Digital Currency Group, Blockchain Capital i Blekarčika.

U saopštenju se navodi da je diler kriptovaluta namenio svoje usluge  "velikim investitorima kao što su fondovi, porodične firme i pojedinci sa visokom neto vrednošću", a sada ima više od 9 milijardi dolara u transakcijama.

Seti je u saopštenju objavio da sposobnost institucija da "trguju sa jednog računa" i "kupuju i prodaju velike količine bez uticaja na cene" je "upravo ono što je institucionalnim investitorima koji žele da  prihvate potrebe kriptovaluta [...] pošto ekosistem postaje više fragmentiran".

U objavi kompanije se navodi da je cilj faze finansiranja da dodaju kriptovalute, poboljšaju likvidnost trgovanja i da se prošire na "nove geografske regije".

Blokčein startap Axoni je sakupio 32 miliona dolara u fazi finansiranja koju su vodili Goldman Sachs i Nica Partners, sa drugim investitorima, uključujući Wells Fargo, JPMorgan, Citigroup i Andreessen Horowitz.

U julu, podružnica General Electric-a (GE) pridružila se fazi finasiranja od 12 miliona dolara u blokčein startap kompanije Xage Security, zajedno sa City Light Capital-om i NexStar Partners-om.

 

Pripremila: Majda Petrović