Trgovačka platforma altkoina Coinexchange.io je objavila da se gasi zbog finansijskih teškoća.

U službenom saopštenju 1. oktobra platforma je navela da je zatvaranje čisto poslovna odluka i da nije povezano sa bilo kakvim kršenjem bezbednosti ili drugim incidentima.

Više nije ekonomski održivo

Coinexchange.io trenutno beleži dnevni obim trgovine oko 700.000 dolara, prema CoinMarketCap, i podržava preko 500 altkoina. Na platformi je navedeno:

„Nažalost, više nije ekonomski isplativo da nastavimo s ponudom tržišnih usluga. Troškovi pružanja potrebnog nivoa sigurnosti i podrške sada nadmašuju našu zaradu.“

Odlaze za dve nedelje

Trgovanje i depoziti na Coinexchange.io biće obustavljeni 15. oktobra. Takođe se od svih trgovaca traži da zaustave bilo kakvu aktivnost što je pre moguće.

Veb lokacija i povlačenje ostaće aktivni do 1. decembra, roka u kojem se od korisnika traži da uklone sva preostala sredstva.

Iz Coinexchange.io su rekli da se u budućnosti mogu vratiti ako se promene tržišni uslovi.

Nedavna zatvaranja širom sveta

Kao što je Cointelegraph ranije objavio, Coinone Global Exchange, platforma sa sedištem na Malti, koju je pokrenula glavna južnokorejska berza Coinone, ukinula je svoje usluge sredinom septembra.

Takođe u septembru, vodeća tajlandska berza kriptovaluta Bitcoin Co. Ltd. najavila je da neće tražiti dozvolu za digitalnu imovinu od regulatora hartija od vrednosti 2020. godine i da će time zaustaviti sve trgovinske operacije.