Kriptovaluta Verge (XVG), fokusirana na privatnost, žrtva je još jednog haka u kojem je 35 miliona XVG-a ukradeno tokom perioda od nekoliko sati, objavljeno je 22. maja.

Verge je tvitovao da su njihovi rudarski pulovi bili pod DDOS napadom 21. maja, ističući da su radili na tome da ga se reše.

XVG je trenutno u padu nešto više od 14% u vreme pisanja ovog članka, sa trgovanjem od oko 0,041 dolar po jedinici, prema podacima sa CoinMarketCap-a (ukupna tržišna kapitalizacija), što hak čini "vrednim" oko 1,4 miliona dolara.

Verge je takođe hakovan početkom aprila sa gubitkom od 250.000 XVG-a, izgubivši 25% svoje vrednosti kao reakcija tržišta na napad. Verge-ov razvojni tim je "razrešio" apriliski hak slučajnim pokretanjem hard-forka, sudeći prema komentaru OCminer-a sa Suprnova rudarskog pula na Bitcointalk-u. Verge-ov tviter nalog je takođe bio kompromitovan u martu, sa tvitovima hakera o lažnom poklanjanju Verge koina na berzi u zamenu za koine koji su njima poslati.

Verge nije odgovorio na zahtev Cointelegraph-a za komentar o hakovima do vremena pisanja ovog članka.

OCMiner, koji je ukazao na prvi napad, pisao je ponovo u postu o Verge-ovoj ranjivosti na Bitcointalk-u (22. maj), naglašavajući da "pošto ništa nije stvarno učinjeno u odnosu na protekle napade (osim pružanja "prve pomoći") napadači sada jednostavno koriste dva algoritma da  forkuju lanac za svoje sopstvene potrebe i dobit od milion dolara.

Post

U drugim vestima vezanim za Verge, prošlog meseca kriptovaluta je najavila partnerstvo sa sajtom koji pruža zabavu za odrasle, Pornhub-om, koji će sada prihvatati njihov koin kao sredstvo plaćanja za Pornhub Premium i za sve Pornhub kupovine.

 

Pripremio: Bojan Zečević