Nakon što je Cointelegraph objavio članak o menjačnici “Gemini” (blizanci), zainteresovali smo se koliko novčića je bazirano na astrologiji? Da li je moguće da svaki ljubitelj kriptovaluta pronađe novčić koji odgovara njihovom znaku u zodijaku?

Naravno, Gemini nije altkoin, ali to nije ni prvi, ni poslednji projekat koji se pozivao na znakove zvezda.

Hajde da pokušamo da pronađemo kriptovalute posvećene svakom od 12 astroloških znakova.

Vodolija [20. jan - 18. feb]

Ciklus zodijačkih znakova počinje sa Vodolijom i -- bingo! -- imamo Aquariuscoin ili ARCO. Prvi put je izrudaren 19. februara 2016. godine. Prošle godine, lider projekta, Jure Pirc, dao je intervju Cointelegraph-u o promovisanju Bitkoina u Sloveniji. Danas, novčić nije toliko popularan koliko je bio: njegova ukupna tržišna kapitalizacija je nedavno pala na 32.000 dolara.

Ribe [18. feb - 20. mart]

Ne postoji “Piscescoin”, ali postoji Coinye čiji je logo Kanje Vest u oblikovan kao riba. Pevaču se ideja nije dopala, pa je njegov advokat ugasio projekat. Ovaj novčić je uveden 11. januara 2014. i trajao je samo nedelju dana.

Ovan [21. mart - 20. apr]

Ovan je imao dva novčića, ali su oba skoro pa propala. Evo tužne priče: AriesCoin ili AQT, odgovora na ime, ali izgleda kao prevara, pa ga ne uzimamo za ozbiljno.

Bik [21. april - 21. maj]

Kao što znamo, bikovi su poznati po tvrdoglavosti. Ali ovog puta nije uspeo - novčić koji smo uspeli da pronađemo je, takođe, skoro pa propao. Taurus ili TRC nije bio dugotrajan novčić sa svega jednim pominjanjem na internetu.

Blizanci [21. maj - 21. Jun]

Dolazimo do najpoznatijeg među horoskopskim novčićima - Gemini. Sredinom jula, obim trgovanja prevazilazio je 44 miliona dolara. Njegova popularnost raste iz dana u dan. Moto projekta “Vaš most u budućnost novca”, podseća na prognoze horoskopa. Plus, sajt podseća na astrologiju.

Rak [21. jun - 23. jul]

Nema novčića koji su posvećeni Raku, ali postoji CureCoin koji je dizajniran da izleči rak. Ovaj projekat koji su razvili studenti sa Stanforda, pomogao je hiljadama ljudi. Do sada tržišna kapitalizacija nije previsoka, ali je nedavno napravio veliki iskorak:

 

Lav [23. jul - 23. avg]

Kralj zodijaka ima svoju kriptovalutu. To je LEOcoin, poznat kao LEO. Ukupna tržišna kapitalizacija je skoro 52 miliona dolara, mada to i nije nešto u poređenju sa drugim kriptovalutama.

Devica [23. avg - 23. sep]

Na pretraživaču se samo na jednom mestu pominje VIRGO novčić. Ali našli smo pravu zamenu. TitCoin ili jednostavno TIT je najbolja devica koju možete da upoznate. Ovaj novčić je bio poprilično popularan 2014., zatim je imao dug period mirovanja, ali se ukupna tržišna kapitalizacija nedavno povećala.

Vaga [23. sep - 23. okt]

Bila se digla prašina oko LibraCoin-a 2014. godine. Prema nekim navodima, iznenada se pojavio na tržištu, ali se ubrzo obreo na dark web-u i razvojni tim je izbrisao svoje postove. Iako ga mnogi korisnici smatraju prevarom, LibraCoin opstaje na radost svih vaga.

Tokom našeg temeljnog istraživanja nismo otkrili novčiće povezane sa Škorpijom i Strelcem. Ne brinite, možda se samo zvezde još uvek nisu složile. Nismo sigurni da li snažni karakteri ovih znakova uključuju i stvaranje kriptovaluta. Ako ste zainteresovani, slobodno pokušajte!

Jarac [23. dec - 2o. jan]

Capricoin ili CPC se ne može pohvaliti odličnom ukupnom tržišnom kapitalizacijom, koja je samo 489.000 dolara. Razmišljajući o svom mestu pod zvezdama, nastavlja u dobrom smeru svoje poslovanje. 23. jula će proslaviti svoj drugi rođendan.

Pogled u budućnost

Očigledno, horoskop kao tema nije bila previše popularna među proizvođačima altkoina. Neki znakovi su imali svoje kriptovalute koje su bile aktivne svega nekoliko dana ili nedelja, a neki nisu imalu uopšte. Nekoliko novčića na ovoj listi nisu stvarno posvećeni određenom horoskopskom znaku. Ostatak se jedva drži sa rastućim tržištem kriptovaluta.

Za ljubitelje horoskopa - znajte da stvaranje novčića nikad nije bio lak posao, nije ni sada. Ovo bi mogla biti prilika da sudbinu uzmete u svoje ruke i promenite stanje stvari!