2017. godina je značajna za razvoj kriptovaluta - toliko uzbudljivih projekata se pojavilo da je teško ispratiti sve. Hajde da malo bolje pogledamo najperspektivnije pridošlice čija vrednost dramatično raste.

Wings (WINGS)

Jedna od prvih kriptovaluta koja se pojavila ove godine je Wings. Njegova popularnost je varirala u prethodnom periodu i nedavno se stabilizovala sa ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 56 miliona dolara.

Wings, sa sedištem u Švajcarskoj, pruža potrebne alate za stvaranje i promovisanje decentralizovanih projekata. Oni koriste pametne ugovore i tržišne prognoze za evaluaciju preojekata.

Gnosis (GNO)

Sledeći je dobro poznati Gnosis. Počeli su u februaru i ubrzo dostigli visok nivo tražnje, mada je malo opala od maja. Novčić se trenutno ustalio sa ukupnom tržišnov vrednošću od 295 miliona dolara.

Njegova “kraudsejl visdom” platforma omogućava bilo kome da spekuliše o budućim događajima i dobiju nagradu ako pogode. Gnosis ima svoju platformu za stvaranje Dapps-a (decentralizovane aplikacije).

Zcash (ZEC)

U sredini tabele nalazi se Zcash sa ukupnom tržišnom kapitalizacijom od 378 miliona dolara. Kriptovaluta se pojavila u oktobru 2016., ali je veliku popularnost stekla od marta ove godine.

Zcash koristi poseban zk-SNARK pruf koji omogućava mrežio da podrži sigurno stanje na računima bez otkrivanja bilo koje strane.

Zcash šifruje informacije o plaćanju i koristi nove kriptografske metode kako bi proverio njihovu valjanost. Omogućava pristup svih uključenih da pošalju potpuno anonimne transakcije, navodi razvojni tim.

Golem (GNT)

Na drugom mestu se nalazi još jedna martovska kriptovaluta - Golem koji je dostigao ukupnu tržišnu kapitalizaciju od 400 miliona dolara. 20. marta je postala 13. najvrednija digitalna valuta.

Golemov kraudfanding je postao drugi najbrži u kripto istoriji - 8.600.000 dolara za 29 minuta. Golem planira da postane ogromna globalna mreža, izuzetno snažna i 100% slobodni kod. Može biti od koristi u intenzivnom računarskom kriptografskom radu.

Stratis (STRAT)

I na kraju, naša zlatna medalja ide Stratisu. Ova kriptovaluta je postala jedna od vodećih kandidata nakon aprilskog udara na tržište. U poslednjoj nedelji maja, njegova ukupna tržišna vrednost je skočila na 1.070.000.000 dolara.

Stratis je jedna od deset najvećih kriptovaluta na CoinMarketCap-u. Ova moćna blokčein razvojna platforma ima jedinstvenu karakteristiku - nudi mogućnost kodiranja decentralizovanih aplikacija u C#. To otvara niz mogućnosti za programere.

Osim toga, Stratis omogućava kreiranje privatnih blokčeinova. Oni se realizuju u formi bočnih lanaca, koji su u potpunosti integrisani sa startisovim glavnim blokčeinom.

Ka horizontu

Ova kratka lista nudi kratak uvid u trenutno stanje na tržištu kriptovaluta. Popularnost različitih kriptovaluta nije konstanta, a ovaj rejting vrlo brzo može da se promeni. Kraj godine je daleko i ima mnogo zanimljivih projekata koji će se pojaviti. Napisite nam u komentarima koji altkoin je vas favorit.