Amazon bi mogao da razmotri kreiranje sopstvene kriptovalute (poput Facebook-ovog libra novčića) za nekoliko godina, izjavio je viši rukovodilac 10. juna.

U govoru tokom Brainstorm Finance 2019 događaja u organizaciji Fortune-a, Patrik Gotje, potpredsednik Amazon Pay-a, izjavio je da je Facebook-ov sistem prenosa vrednosti koji je predstavljen ove nedelje preuranjen korak s obzirom na trenutno stanje u sektoru.

“Sveže je, spekulativno je; u Amazonu trenutno se ne bavimo špekulacijama”, on je izjavio.

Facebook nastavlja da izaziva uzbuđenja u kripto, finansijskim i državnim krugovima nakon prvog publicističkog materijala objavljenog u vezi sa pokretanjem libra novčića.

Napravljena kao mreža dizajnirana da omogući korisnicima da šalju novac kao poruke ili slike na društvenim mrežama, šema je privukla prezir prema tehničkoj postavci i mapi puta, dok su neki zakonodavci otišli toliko daleko da su od kompanije zahtevali da potpuno zaustavi razvoj.

Kao potencijalna alternativa novcu i centralnim bankama, komentatori su predložili da će neke vlade (na primer Rusija), pokušati da blokiraju Facebook i bilo koji drugi proizvod koji podržava libra.

U SAD, Odbor za bankarstvo Senata će održati pretres o kriptovaluti sledećeg meseca, prenosi Cointelegraph.

Amazon se do sada klonio implementacije kriptovalute uprkos raznim glasinama u poslednjih nekoliko godina, fovorizujući istraživanje blokčeina.

Međutim, u zavisnosti od toga kako se prostor razvija, maloprodajni gigant može preispitati opciju kriptovalute u srednjem roku.

“U Amazonu se mnogo bavimo podacima, tako da ću biti srećan što ću imati taj razgovor za dve ili tri godine”, rezimirao je Gotje.