Amazon želi da angažuje inženjere za razvoj softvera koji će izgraditi blokčein za oglase.

Amazon radi na blokčeinu za oglase

Amazon je na LinkedIn-u objavio ponudu za posao inženjera za razvoj softvera za svoj tim iz Kolorada, koji bi trebalo da radi na blokčeinu za oglašavanje. Onlajn maloprodajni gigant ima za cilj da poveća svoje oglasni biznis koristeći svoje mrežne podatke o maloprodaji, klaud servisu i brzo-rastućoj startap kulturi. U postu se izjavljuje:

“Naš novi tim u Bulderu traži softverskog inženjera koji će raditi u okviru našeg oglasnog finteh tima koji je fokusiran na blokčein registar, sistem obračuna i usaglašavanja radi pružanja transparentnih podataka o transakcionim finansijskim podacima.”

Važna uloga

Uloga odabranog inženjera će se sastojati od analiza potreba, dizajniranja glavnih projekata, implementacije i raspoređivanja osnovnih komponenti, međusobne povezanosti sa inženjerima i rukovodiocima programa. Biće odgovoran za operativnu podršku i održavanje sistema.

Pored toga, inženjer će takođe “imati priliku da definiše tehničku i arhitektonsku mapu puta za sistem”. Kompanija je navela da daje prednost kandidatima sa iskustvom u oglašavanju, finansijskoj tehnologiji i blokčeinu.

Kako je Cointelegraph izvestio u maju, Amazonu je dodeljen patent za generisanje Merkelovih stabala kao rešenje PoW algoritma. Ipak, konkretni planovi kompanije ostaju nejasni.