Jedna od najpoznatijih figura industrije kriptovaluta potvrdio je da još uvijek veruje da maloprodajni gigant Amazon ne može da izbegne izdavanje vlastitog altkoina, prema tvitu od 2. februara.

Raspravljajući o internet poslovnom sektoru u širem smislu, Čangpeng Žao - izvršni direktor berze kriptovaluta Binance – izjavio je da to nije toliko pitanje da li će nego kada će Amazon emitovati svoj vlastiti novčić.

Maloprodajni gigant uložio je napore da u prošlosti usvoji oblike blokčein tehnologije, ali njen odnos sa kriptovalutom ostaje vezan za glasine.

Takve glasine se povremeno pojavljuju u štampi, uključujući i one koje Amazon može da integriše bitkoin (BTC) kao metod plaćanja.

„Za bilo koji internet (nefizički) biznis, ne razumem zašto neko ne bi prihvatio kripto za plaćanje. Integracija je lakša, brža i jeftinija od tradicionalnih platnih načina. Manje papirologije. I dolazi do raznovrsnijeg demografskog i geografskog položaja, ”Žao je u međuvremenu napisao na Tviteru, dodajući posebno:

"Amazon će morati da emituje valutu pre ili kasnije."

Žao je dao svoju izjavu iste nedelje, kada je izvršni direktor Tvitera, Džek Dorsi, ponovio svoju prognozu da će sam internet završiti korišćenjem određene valute, posebno bitkoina.

Govoreći o Joe Rogan Experience podkastu objavljenom 2. februara, Dorsi je upozorio da iako nije mogao da bude siguran da će Bitkoin konačno da ispuni ovu ulogu, najveća kriptovaluta se pokazala kao najjasniji izbor.

“Bilo je to nešto što je rođeno na internetu, razvijeno na internetu, testirano je na internetu; to je internet“, izjavio je.

 

Pripremio: Nikola Mosurović