Budućnost bitkoina je i dalje neizvesna u SAD pošto različite države pokušavaju da ozakone industriju. Prva država koja je napravila veliki korak ka bitkoinu je Montana.

U okviru svojih napora za povećanjem lokalnog zapošljavanja, država je nedavno izdvojila javna sredstva za finansiranje lokalne firme koja se bavi rudarenjem, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera Montane Stiva Buloka.

Podstrek lokalnom zapošljavanju

Država je izdvojila 1.124.030 dolara kao paket pomoći lokalnom zapošljavanju, 416.000 dolara je dobio BSTF Job Creation fond iz okruga Misoula koji podržava firmu koja se bavi rudarenjem bitkoina Project Spokane d.o.o., kako bi pomogao sa njihovim planovima za proširenje.

To će omogućiti otvaranje 65 novih radnih mesta u oblasti Boner.

Navedeni BSTF fond će kupiti opremu, mašine, softver, a i baviće se isplatom plata. To je u skladu sa njihovim naporima da prošire svoje poslovanje na službu sigurnosti blokčeina za bitkoin mrežu.

Da li će druge države slediti primer?

Bitkoin se percipira kao dugoročna prilika za one koji traže posao i Montana je jedna od prvih država koja je uvidela taj potencijal. Da li će druge države slediti primer Montane i dalje je pitanje.