Američka gejming kompanija koja se bazira na Ethereum-u – FirstBlood Technologies Inc tvrdi da je prikupila preko 6 miliona dolara u Ether-ima (465.313 ETH) i to posle samo nekoliko minuta nakon što je pokrenut crowdsale 26.9.2016.

P2P platforma

FirstBlood je P2P (peer-to-peer) gejming platforma koja igračima nudi priliku da osvoje tokene nadmećući se sa drugim takmičarima u igrama poput League of Legends, Counter Strike: Global Offensive i DOTA 2.

Iz FirstBlood Technologies kažu da je sistem baziran na integritetu, sigurnosti i tehnologiji:

“To je sistem baziran na Ethereum-u.“

George Popesku, predsednik odbora savetnika za Gatecoin, savetnik FirstBlood-a, rekao je da e-Sports vidi kao prirodnu, digitalnu primenu blockchain-a i tehnologije pametnih ugovora.

Zek Koburn, arhitekta FirstBlood-ovih pametnih ugovora, rekao je:

“Ethereum ima 3 glavne prednosti. To uključuje pametne ugovore, brza vremena blokova i živahan ekosistem. Pametni ugovori nam omogućavaju da dizejniramo naš token, svedok/porota sistem i logiku igračkog poravnanja.“

DApp čini poslovanje lakšim

Kreiranjem tokena decentralizovane aplikacije (DApp) mnogo je lakše obavljanje poslovanja i bezbednije je za krajnjeg korisnika, objasnio je Popesku.

Popesku je dodao da cilj ide dalje od jednostavne primene digitalne valute na trenutne e-Sports modele:

“Bavićemo se najhitnijim problemima u gejming oblasti, kao što su maloletnička aktivnost, varanje i toksično ponašanje.“