Odeljenje inovacija američke mornarice nedavno se zainteresovalo za korišćenje blokčein tehnologije za svoje proizvodne sisteme.

U saopštenju za javnost oni su posebno pomenuli njihovo zainteresovanost da integrišu blokčein tehnologiju njihovom 3D štampanju kako bi pomogla sigurnijem prenosu podataka u procesu proizvodnje.

Američka mornarica planira da koristi blokčein tehnologiju  

Prema referentu ratne kriptologije i poručniku Džonatanu Mekkarteru, mornarički savetodavni odbor za inovacije će predvoditi testiranje integracije blokčein tehnologije u njihov sistem. Oni će raditi pilot testove  i eksprerimente za “proof of concept”, razmenu podataka i sigurnosni digitalni plan na obaveštajnoj mreži mornarice. Oni takođe planiraju da kreiraju dodatak za razmenu podataka između sajtova sa 3D štampanjem koji koriste blokčein tehnologiju.

Blokčein se koristi u državnoj upravi  

Ovo je samo početak širenja blokčein tehnologije u američkoj državnoj upravi. Polako se prihvata od strane javnosti, pa i nije iznenađenje da vlada usporava integrisanje u njihovo poslovanje.

U stvari, već postoji nekoliko vladinih sektora koji su zainteresovani za blokčein tehnologiju. Prošlog maja, Direkcija za nauku i tehnologiju odeljenja za državnu bezbednost je podelila ukupnu sumu od 9,7 miliona dolara na nekoliko malih preduzeća za tehnološka istraživanja upotrebe blokčeina. Sledeći korak su gotova rešenja koja su potrebna američkoj vladi kako bi ugovarala ponude.