Kao deo nove inicijative fokusirane na značaj blokčein tehnologije, američki Stejt department je u potrazi za novim pripravnicima.

Blockchain@State - naziv radne grupe

Stejt department je osnovao novu radnu grupu - “Blockchain@State” kojom će upravljati Kancelarija za globalno partnerstvo. Glavni cilj inicijative radne grupe je da se utvrdi korisnost istraživačkih aplikacija i tehnologije distribuiranog registra (DLT) u američkoj spoljnoj politici.

Jedna od ključnih odgovornosti za posao pripravnika je da prati ključne događaje u blokčein procesu i upotrebljivim slučajevima. Pored toga, pripravnik mora da pripremi nedeljne izveštaje za radnu grupu.

Sve veće interesovanje za Blokčeinom

Sa sve većom popularnošću blokčeina ovih dana, značajan broj agencija vlade SAD-a pokazuje interesovanje. Prema navodima Federal Njuz radija, jedna od agencija planira da pokrene federalni blokčein projekat tokom leta. Projekat predstavlja važan deo GSA-ovog programa čiji je cilj da se kombinuju napori više agencija u vezi AI i drugih inovativnih tehnologija.

Ministarstvo trgovine je 9. decembra 2016. godine bilo domaćin sastanka koji je fokusiran na blokčein interoperativnost i diskusije o novim tehnologijama. Sastanak će obuhvatiti važne aspekte kao što je rešavanje pitanja privatne digitalne registracije koji mogu biti vezani za informacionu sigurnost.