Dobrodošli na novi Cointelegraph Nedeljni TA Tržišni Izveštaj. Nove analize nudi BullBear Analytics. Tajming nije mogao da bude bolji imajući u vidu skok cene.

Cena je preko vikenda probila barijeru od 600 dolara.

U proleće 2014-e godine, cena je skocila na 683,26 dolara, nakon čega je pala na 100 i 200 dolara. Mnogi trgovcii koji su se uključili za vreme tog skoka, sada će polako prodavati kupljene bitkoine, kako bi povratili uloženo ili po malo zaraditi. Zbog toga se očekuje jak otpor na ovom nivou.

Na dugoročnom planu, smatramo da će se trend rasta nastaviti. Imajući u vidu da se približava prepolovljavanje i poboljšanja u vezi skaliranja, smatramo da će se trend rasta nastaviti u narednih 3 do 6 meseci. Ukoliko je prošlost nekakva indikacija budućnosti, onda bi trebalo da očekujemo nalete nestabilnosti na obe strane, kako na gore tako i na niže. S obzirom na oštar skok sa 450 na 675 dolara, smatramo da je na redu korekcija, a 600 i 520 dolara su sledeći ključni nivoi koje treba posmatrati.

Napomena: Članak ne predstavlja preciznu prognozu kretanja cene bitkoina, već samo procenu analitičara iz BullBear Analytics tima, koja može, ali ne mora biti tačna. Investiranje u bitkoin je rizično!