Ako ste ikad čuli za bitkoin, čuli ste i za Andreasa Antonopulosa. Njegov osnovni zadatak je da bude bitkoinov mudrac, putujući svetom širi jevanđelje o decentralizovanim digitalnim valutama, kao što je bitkoin, svima onima koji su zainteresovani za takve stvari, dok je plaćen u bitkoinima za to. Vlade ga unajmljuju da savetuje činovnike o tome kako da pravno regulišu bitkoin.

On je napisao knjigu pod nazivom “Mastering Bitcoin”, pre svega namenjenu  programerskoj zajednici bitkoina. Danas, u najnovijem izdanju “The Joe Rogan Experience Podcast”, Antonopulos je objavio vest o svom poslednjem bitkoin poduhvatu, svojoj drugoj knjizi o razumevanju bitkoina, koja se zove The Internet of Money.

Naslov je prilično pronicljiv, a i prodoran.

Pored toga što je veoma koncizan način da se opiše bitkoin, izraz “ The Internet of Money” i njegova kovanica su popularna tema za razgovor poslednjih godinu dana. Andreas tvrdi da tu frazu koristi već tri godine, a postoje i primeri korišćenja od strane drugih subjekata ranije.

U međuvremenu, direktor Uphold-a Entoni Votson tvrdi da je on skovao tu frazu za njegovu prethodnu kompaniju BitReserve. On je naveo da je pravno zaštitio tu frazu i da Antonopulosa, odnosno svako ko je koristi, treba biti pravno sankcionisan zbog korišćenja fraze. Čini se da se Votson povukao posle negativne reakcije zajednice, a imajući u vidu tu činjenicu Andreas je knjigu naslovio tom frazom.

Nova knjiga je neprimetno dodata na Amazon prošlog ponedeljka, a trenutno je na Andreasovom zvaničnom sajtu, povezana (linked) na Amazonovu prodajnu stranu. Knjiga je pisana kompilacija njegovih predavanja sa svih strana sveta, dajući ljudima dosta novih pisanih rukopisa koji se lako razumeju dok se čitaju na mobilnom telefonu ili Kindle-u. Njegovi mnogobrojni youtube video-zapisi koji edukuju ljude o raznim stvarima vezanim za bitkoin su takođe dostupni, obezbeđujući priličan izvor znanja, kao i temelja za ovo novo izdanje.

Predgovor za knjigu su napisali ugledni članovi bitkoin zajednice kao što su Mark Andresen i Majkl Kejsi, koautori knjige “The Age of Cryptocurrency”.

Balaji Srinivasan, direktor 21.co, kaže:

“Uz knjigu Mastering Bitcoin, Andreas Antonopulos je napisao jednu od najboljih stručnih knjiga o digitalnim valutama. Sa “Internet of Money”, on smatra da je podvig prikupiti sva njegova predavanja u jednu knjigu, jednu od najboljih o bitkoinu. Toplo preporučujem!”

Ovo je Andreasov četvrti nastup u The Joe Rogan Experience. Ovde su linkovi ka svim prethodnim nastupima, koji datiraju od januara 2014. godine.