Kompanija preduzetnog kapitala Andreessen Horowitz (a16z) otvara školu specijalizovanu za startapove koji imaju za cilj da razvijaju projekte povezane sa kriptovalutama.

Andreessen Horowitz je predstavio svoju Crypto Startup School u ​​saopštenju od 3. oktobra navodeći da namerava da "podstakne više tehnoloških preduzetnika da pokrenu kripto projekte i pomogne kripto-radoznalcima da se snađu u lavirintu ideja."

Pozivajući se na takozvani lavirint ideja, kompanija se osvrnula na važnost dobrih ideja za startap industriju, koji su na kraju „dobro razvijeni, višegodišnji planovi koji razmatraju mnoge moguće puteve prema načinu na koji se svet menja“.

Komentarišući pokretanje inicijative, Kris Dikon, generalni partner Andreessen Horowitz-a, je rekao za The Block da će škola biti besplatna, dodajući:

„Vodićemo startap školu za kripto-specifične startapove i predstavićemo ono što smo naučili u poslednjih sedam godina kao najbolje prakse u ovoj kategoriji.“

Blokčein i kriptovalute u obrazovanju

Poslednjih meseci, niz industrijskih aktera je pokrenulo inicijative u vezi sa obrazovanjem. Nedavno je računarska mreža koja se fokusira na privatnost i ekosistem aplikacija Blockstack najavila partnerstvo sa internet školom veština - Lambda School. Studenti upisani u program sada mogu, kako se izveštava, naučiti kako kodirati Blockstack aplikacije i ostvarivati mesečni prihod  putem aplikacije za program za rudarjenje.

Vodeća globalna kripto berza Binance predstavila je svoj novi projekt fokusiran na programere, nazvan Binance X. Projekt će, kako se izveštava, podržati programere i njihove inicijative pomažući u obrazovanju i saradnji na Binance-u i povezujući ih s relevantnim internim programima koji pomažu projektima da napreduju u različitim fazama rasta.

Krajem avgusta, Coinbase je podelio istraživanje u kojem je za rang listu najboljih 50 univerziteta koristio rang liste američkih novina i svetskog izveštaja. Analiza je pokazala da 56% od 50 najboljih svetskih univerziteta nudi jedan ili više kurseva o kriptovalutama ili blokčein tehnologiji.

.