Švajcarsko-američka startap kompanija DFINITY je zatvorila novu rundu finasiranja od 105 miliona dolara, potvrđeno je 29. avgusta.

DFINITY, koji ima za cilj da izgradi ono što je opisano kao "internet računar", prikupio je ukupno 102 miliona švajcarskih franaka (105 miliona dolara) od partnera koji su takođe imali ulogu investitora kao što je blokčein Polychain Capital.

I Polychain i Andresen preko svog investicionog fonda a16z su učestvovali u investiranju u prethodnoj rundi, doprinoseći 61 milion dolara u februaru.

Pošto je prikupio ukupno nešto manje od 200 miliona dolara od svog osnivanja 2015. godine, DFINITY konačno želi da stvori platformu koja će "primiti sledeću svetsku generaciju softvera i servisa na javnoj mreži," TechCrunch citira partnera a16z Krisa Diksona.

"Internet računar je na putu da postane kritični deo buduće tehnologije", dodao je.

Ovaj potez još jednom potvrđuje angažovanost Andresena u okruženju kriptovaluta, a kompanija je u aprilu postala deo finansijskog kruga od 133 miliona dolara u blokčein projekt Basis.

Nedavno, u julu, Andresen je učestvovao u finansiranju od 45 miliona dolara u blokčein klaud računarsku platformu Oasis Labs, u okviru svog plana da pomogne kompanijama da usvoje blokčein.


 

Pripremio: Nikola Mosurović