Apple je nedavno počeo da daje više slobode programerima iOS aplikacija. U petak, 06.11. kompanija je odobrila još jednu bitkoin igricu za mobilne – Wheel of Bitcoins.

Wheel of Bitcoins je rulet igra u kojoj korisnici mogu da okretanjem točka osvoje različite iznose bitkoina. Pri podizanju svoje nagrade, aplikacija šalje mail, a korisnici treba samo da stisnu na dugme CLAIM, da bi bitkoini bili poslati direktno na Xapo-v wallet.

Od igrice Game of Birds postavljene u junu, bitkoin je sve prisutniji u Apple Store-u, sa još 7 bitkoin igrica i aplikacija registrovanih u Apple Storu u poslednja 3 meseca.

“Apple je imao nekoliko pitanja u vezi aplikacije, ali apsolutno su svesni da isplaćujemo bitkoin kao nagradu i to im ne predstavlja problem. Delimo kao nagradu  oko 5-7 bitkoina na nedeljnom nivou,“ izjavio je Bitcoin Aliens tim.

Međutim, neke bitkoin aplikacije kao Wheel of Bitcoin, su kritikovane od strane bitkoin zajednice zbog izbora Xapo-a umesto neke druge wallet platforme sa jednostavnijim sistemom.

Xapo, jedan od vodećih bitkoin startapa i wallet provajdera zahteva od korisnika da se podvrgnu obimnom procesu verifikacije nakon registracije zbog KYC (Know Your Customer) i ML (Money Laundering) politike.

Programeri igre Game of Birds su u intervjuu za Cointelegraph izjavili da je ideja za igru proistekla željom da bitkoin postane više mejnstrim omogućujući korisnicima da se upoznaju sa digitalnom valutom.