Glumac i investitor u nove tehnologije Ešton Kučer donirao je 4 miliona dolara u riplu (XRP) fondu za divlje životinje Elen Dedženeres tokom njenog šoua u petak, 25. maja.

Kučer i Gaj Oziri - njegov poslovni partner, kao i manadžer Madone, U2 i Ejmi Šumer i drugih - dali su Elen veliku donaciju u ime Ripla. Kučer je još od ranije poznat po svom interesovanju za kriptovalute jer su on i Oziri vodili fond "A-Grade Investments", koji je investirao u BitPay i Sound Ventures, koji je investirao u Ripl.

Kučer, koji je iznenadio Elen donacijom, napomenuo je da mogu da zaborave na “ogromni ček” pošto je XRP kriptovaluta:

"Mi zapravo možemo odmah da prebacimo [donaciju] u ruandske franke, a sve što treba da uradimo je da pritisnemo ovo dugme i to je na tvom računu."

Elen Dedženeres je ranije govorila o kriptovaluti u svojoj emisiji, kada je pokušala da objasni šte je bitkoin (BTC) njenim gledaocima upoređujući ga sa kozom koja "ne postoji osim na internetu:"

"Niko ne zna kako to funkcioniše. Niko. Svi pričaju o bitkoinu a niko to ne razume. To je kao obrt u zbunjujućem filmu."

Ripl je skočio za skoro 2% u toku perioda od 24 sata, i njime se trguje sa oko 0,62 dolara u vreme pisanja prema podacima CoinMarketCap-a.

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić