Američki telekomunikacijski gigant AT&T najavio je kreiranje paketa blokčein rešenja dizajniranih za rad sa tehnologijama iz IBM-a i Microsoft-a prema saopštenju za medije iz AT&T-a od 26. septembra.

AT&T-ova blokčein rešenja - koja će raditi sa IBM blokčein platformom za snimanje podataka i Microsoft Azure blokčein tehnologijom - imaju za cilj "uvođenje dodatne transparentnosti i odgovornosti čak i najsloženijim lancima snabdevanja" za svoje poslovne korisnike.

Komplet rešenja kompanije na bazi blokčein tehnologije planira da razvije digitalizaciju poslovnih procesa preduzetničkih korisnika, naglašavajući da industrije, uključujući proizvodnju, maloprodaju i zdravstvenu zaštitu mogu da iskoristite ta rešenja.

Endi Daudelin, potpredsednik AT&T-a, rekao je u saopštenju za medije da blokčein tehnologija  "transformiše način na koji mnoge kompanije obavljaju poslove", dodajući:

"Blokčein poboljšava sigurnost i omogućava bolje upravljanje transakcijama kroz složene procese."

Još u avgustu, Microsoft-ova klaud platforma Azure je najavila novi itirijum (ETH) proof-of-authority (PoA) algoritam koji bi omogućio "efikasniji" način izgradnje decentralizovanih aplikacija (DApps).

Takođe u avgustu, IBM je zajedno sa danskim transportnim i logističkim gigantom Maersk-om uspešno pokrenuo blokčein rešenje koje uključuje 94 organizacije i 154 miliona događaja u transportu, preneo je Cointelegraph.

 

Pripremila: Majda Petrović