Australijski startap Incent planira da ponudi povraćaj od 20% u svom INCNT tokenu za kupovinu goriva na United Petrol stanicama na ograničeno vreme.

Incent je u saopštenju za štampu objavljenom 26. septembra objavio da će učesnici morati da se prijave na njihovoj platformi i sinhronizuju svoje bankovne račune kako bi primili tokene. Kompanija takođe tvrdi da je predmetna kripto imovina „prva kriptovaluta u Australiji za sve kupovine na United Petrol stanicama“.

Zamena za programe lojalnosti na bazi bodova

United Petrol navodno ima preko 450 stanica u Australiji. Prema saopštenju za štampu, prednost sistema u odnosu na klasične bodove koje emituju kompanije je ta što kompanija ne može da obezvredi ili ukine ove tokene i da nema plastičnih kartica. Direktor Incenta Rob Vilson je objasnio:

„Davanje potrošačima nečega stvarne vrednosti, a ne bodova koji može isteći ili ih može otkupiti samo pod strogim uslovima, jedna je od Incent-ovih ključnih razlika. [...] Jednom kada korisnik sinhronizuje svoj bankovni račun, nagrade se automatski izdaju. [...] Potrošači mogu bukvalno da uštede dok troše, neprimetno."

Na kraju, autor saopštenja objašnjava da će svaki kupac koji se registrovao za uslugu i sinhronizovao svoj bankovni račun automatski dobiti 20% svoje kupoprodajne cene goriva u United Petrol-u, na svoj Incent račun kao nagradu.

Kao što je nedavno objavio Cointelegraph, 63% američkih potrošača doživljava blokčein tokene kao lak oblik plaćanja.