Globalna firma koja se bavi osiguranjem i savetništvom, Ernst & Young, će 20. juna u Australiji na aukciji prodati 24.518 bitkoina.

Bitkoini su podeljeni u 11 paketa od po 2.000 koina i 1 paket od 2.518 koina. Po trenutnoj ceni (1 BTC = oko 532 dolara) ukupna vrednost koina ponuđenih na aukciji je veća od 13 miliona dolara.

Bitkoini su zaplenjeni od pojedinaca povezanih sa kriminalnim aktivnostima na tržištu droge – Silk Road.

Blago Silk Road-a na aukciji

144.000 bitkoina je zaplenjeno od Rosa Ulbrihta, koji je proglašen krivim za vođenje Silk Road-a, crnog tržišta na kom je bilo moguće za bitkoine kupiti drogu, lažna identifikaciona dokumenta i druge ilegalne predmete.

Ti bitkoini su rasprodati od strane USMO (US Marshals Office) na prethodno sprovedenim aukcijama.

Prijavljivanje za predstojeću, globalnu aukciju, se otvara 01.06.2016. i zatvara se 07.06.2016. Ponuđači će moći da daju ponude za jedan ili više paketa. 48-časovna zatvorena aukcija će početi 20. juna tačno u 12:01.

Adam Nikitins, partner u Ernst & Young, rekao je da zainteresovani mogu dati svoje ponude putem mail-a na project.exchange@au.ey.com.

Digitalni džek-pot

Iz Ernst & Young-a očekuju mnogo ponuđača, a ponajviše iz Severne Amerike i Evrope.

Adam Nikitins je rekao:

“Ovo će biti veoma uzbudljiva aukcija, sa više konkurenata nego na prethodnim aukcijama, jer je smanjena nestabilnost cene.”