Tokencard je rekao da konstruišu rešenja posle baga koji je dozvolio nekim od učesnika ICO-a da navodno dobiju i do 1100 procenata novih ekstra tokena.

U sredu u blogu, direktor distribuirane banknovne platforme Mel Gelderman je rekao da sve dok nije bio “veliki problem” programeri su ga shvatali “veoma ozbiljno”.

Blog post na Redditu je istakao konkretan slučaj u kome je kupac tokena kupio SNGLS tokene za ETH i druge novčiće plaćajući oko $0.069 po tokenu umesto standardnih $0.096.

Trošeći ukupnih $432.000, investitor je kupio ukupno 6,2 miliona tokena od ukupnih 42,3 miliona, što znači da jedna strana sada kontorliše 15 posto svih dostupnih tokena.

“Mi smo se pripremili za mogućnosti ove vrste; transferi su zamrznuti sve dok mi ne budemo zadovoljni sa rezultatom,”blog post koji je takođe reprodukovan kao odgovor na Redditove trendove, se nastavlja.

Tokencard ICO je ispunio cilj u utorak, gde statistikama na websajtu projekta navodi da je prikupljeno 12,7 miliona dolara.

Programer Peter Vesenes je takođe izneo tehničku izjavu o problemima, iznoseći dva problema servera koji su bili pod istragom.

Vesenes se suočio sa problemima ranije ove nedelje, suočen sa optužbama da je “ukrao sredstva” od kreditora Mt.Gox-a.

Geldermen je branio Vesenesa u debati na Reddit-u.

Prošle nedelje, TaaS-ov ICO je takođe prošao kroz kritike oko integriteta programera, sa kasnijim objašnjenjem da su bili povezani sa “Ponzijevom šemom” i “puni nepreciznosti i predpostavki”.