Centralna banka Bahreina izdala je nacrte propisa o digitalnoj imovini, saopštio je Rojters u petak, 13. decembra.

Prema Rojtersu, "centralna banka je saopštila da je izdala za konsultacije nacrti pravila za operatere kripto platforme, pružajući propise za licenciranje i nadzor nad uslugama kripto imovine".

Centralna banka Bahreina navodi da predloženi propisi uključuju "mere za zaštitu interesa potrošača, tehnoloških standarda i bezbenosti na internetu".

Bahrein je prvi put objavio svoj pozitivan stav prema blokčenu pre više od godinu dana. U to vreme, Kalid Al Rumaihi, glavni izvršni direktor Odbora za ekonomski razvoj, nazvao je ovu tehnologiju "ogromnom prilikom za Bahrein".

Kao što je Cointelegraph izvestio u novembru, Institut za bankarstvo i finansije Bahreina pokrenuo je svoju "Blockčein akademiju". Novoosnovana akademija će osigurati kurseve iz tri oblasti blokčein tehnologije: razvoj, implementacija i strategija.

Abdulhusein Mirza, ministar za energetiku i vode Bahreina, istakao je prednosti tehnologije u septembru, rekavši da je "sposobnost blokčeina da zaštiti podatke korisnika pravi znak napretka".

Kao što je Cointelegraph izvestio ranije ove sedmice, Centralna banka Holandije predložila je i licenciranje pružalaca kripto usluga.

 

Pripremila: Majda Petrović