Guverner Džordžije Brajan Kemp imenovao je Keli Leflera, izvršnog direktora institucionalne bitkoin (BTC) fjučers platforme Bakkt, za mesto u Senatu Sjedinjenih Država.

S tim imenovanjem, Lefler će zameniti senatora Džonija Isaksona (R-GA), koji planira da se povuče krajem godine, izvestio je Vašington Post 4. decembra. Osoba upoznata sa tim delom podelila je Leflerine napomene sa ovom publikacijom, u kojoj je ona navodno rekla:

„Nisam provela svoj život pokušavajući da dođem do Vašingtona. Ali evo šta će ljudi saznati o meni: ja sam životni konzervativac. Pro-drugi amandman. Pro-vojni. Pro zid. I pro-Trump. Ne izvinjavam se zbog svojih konzervativnih vrednosti i s ponosom ću podržati konzervativne sudove predsednika Trampa."

Kako je ranije objavio Cointelegraph, razni stranački lideri, uključujući predsednika Donalda Trampa, navodno su pritiskali Kempa da umesto nje izabere američkog predstavnika Daga Kolinsa, navodno pružajući tako snažnu podršku Trampu, pravima za posedovanje oružja i naporima protiv abortusa.

Predsednik i mnogi među njegovim sledbenicima nisu oduševljeni Leflerovom, smatrajući je previše umerenom. Prethodno se Kemp, kako se izveštava, sastao s predsednikom i Leflerovom u pokušaju da dobije odobrenje Trampa za izbor za senatorsko mesto, ali bezuspešno.

Nedavna dešavanja oko Bakkt-a 

U međuvremenu, opšte interesovanje za bitkoin fjučersima na Bakkt platformi zabeležilo je novi sveukupni maksimum od 6,5 miliona dolara 3. decembra. Izveštavano opšte interesovanje je poraslo 42% u odnosu na prethodni dan, što je i novi rekord.

Takođe, Bakkt planira da 9. decembra pokrene prvi ugovor o regulisanim opcijama za bitkoin fjučerse. Novi proizvod opcija zasnovan je na povratnim informacijama kupaca, objasnila je Leflerova. Iz Bakkt-a su dodali:

„ICE Futures SAD je samo-sertifikovao ugovor sa CFTC-om i uzbuđeni smo što ćemo iskoristiti referentne cene fjučersa i kastodija prema institucionalnim potrebama kako bismo zadovoljili potrebe za ugovorom o regulisanim opcijama.“