Bakkt-ovi klijenti moći će da počnu da polažu svoja sredstva u Bakkt Warehouse za fizički isporučene bitkoin (BTC) fjučerse od 6. septembra.

Bakkt će debitovati sa fjučers trgovanjem 23. septembra

28. avgusta, dugo očekivana platforma za trgovanje kriptovalutama Bakkt objavila je na Tviteru da će njen kvalifikovani kastodian, Bakkt Warehouse, početi da nudi skladištenje bitkoina za kupce početkom septembra.

Skladištenje će početi nedeljama pre planiranog pokretanja platforme za dnevne i mesečne kripto fjučerse u Sjedinjenim Državama 23. septembra. Platforma će omogućiti fizičku isporuku bitkoina sa regulisanim tržištima i kastodianima.

Bakkt Warehouse, deo Bakkt Trust kompanije, razvijeno je koristeći iste kibernetičke i fizičke mere zaštite kao i Njujorška berza, kojom takođe upravlja Bakkt-ova matična kompanija Interkontinentalna berza.

Bakkt-ovi fizički isporučeni fjučersi su predmet dugog iščekivanja od strane kripto zajednice jer se kompanija suočila sa višestrukim kašnjenjima u pokretanju platforme zbog problema usklađivanja.

Fizički isporučeni bitkoin fjučersi

Fizički dostavljeni bitkoin fjučers ugovor je vrsta ugovora gde se klijentima daje stvarna kriptovaluta umesto gotovinskog plaćanja nakon isteka ugovora.

Činjenica da su bitkoin fjučersi fizički podmireni na Bakkt-u, znači da će stranka dobiti isporuku bitkoina iz Bakkt Warehouse-a kada istekne ugovor. Suprotno tome, fjučers ugovori na Čikaškoj robnoj berzi (CME) i na CBOE mogu se podmiriti u gotovini i zasnivaju se na ceni bitkoina na kripto berzi.

Ranije danas Cointelegraph je izvestio da su bitkoin fjučersi na CME berzi dostigli novi rekord tako što su u maju 2019. ostvarili prosečnu dnevni obim od 515 miliona dolara.