Platforma za trgovinu Intercontinental Exchange-a, Bakkt, koja će uskoro biti pokrenuta, vrednuje se na 740 miliona dolara nakon što su prikupili fond od 180 miliona dolara prošle godine, rekli su anonimni izvori The Block-u 21. marta.

Bakkt, koji tek treba da pokrene investicione proizvode i koji nastavlja da održava odnos sa regulatorima, mogao bi da poveća svoju vrednost još više, ukoliko prikupi veći fond.

U isto vreme, izvori su rekli da se investitori pitaju koji je odnos rizika i nagrade, s obzirom da Bakkt još uvek čeka zvanično odobrenje za rad, a radi pri drugačijim uslovima u odnosu na tradicionalne platforme.

“Iz perspektive novčanog toka, Bakkt neće mnogo zarađivati na osnovu predloženih ugovornih naknada, tako da im je potreban mnogo veći obim”, izjavio je jedan izvor za The Block, dodajući:

“Mnoge stvari će morati da se dobro poređaju kako bi investitori dobili povrat koji bi se obično očekivao za A seriju.”

Kako je saopšteno, regulator SAD-a Komisija za trgovinu robnim fjučursima (CFTC) ostaje u pregovorima kako bi otklonili poteškoće u radu Bakkt-a, kome je datum puštanja u rad već nekoliko puta odložen.

Međutim, prema članu komisije Danu Berkovicu, čini se da postoji jaka volja među zakonodavcima da osiguraju da Bakkt-ov prvi proizvod - fizički isporučen (BTC) robni fjučers - stigne na tržište.

Bakkt-ova ogromna procena uporedno nastaje dok regulativni ambijent u SAD-u koji okružuje kripto proizvode ostaje neizvesan.

Kako je izvestio Cointelegraph, sudbina zahteva za bitkoin (BTC) berzanskog fonda (ETF) koji su VanEck i SolidX prijavili, povučen je nekoliko puta, a trenutno je neizvestan s obzirom da se javnost polako suprotstavlja konceptu.

VanEck je u više navrata tražio da ublaži strahove zbog porekla svoje ponude.


Pripremio: Marko Mihajlović