Decentralizovana mreža likvidnosti Bancor je najavila da je okončala saradnju sa EOS-om kako bi obezbedila svopove (swap) blokčein tokena, prema saopštenju za medije podeljeno sa Cointelegraph-om 5. novembra.

Prvobitno najavljen u septembru, Bancor se sada proširio na EOS blokčein, koristeći svoju decentralizovanu aplikaciju (DApp) BancorX kako bi omogućio korisnicima da konvertuju između Itirijum i EOS tokena, bez potrebe za berzom.

Ovaj potez je prvi takve vrste, navodi Bancor u svom saopštenju za medije i otvara put za "mnogo više blokčeinova" koji će biti uključeni u takvo trgovanje.

"Sposobnost da lako konvertujete sredstva između lanaca u budućnosti u kojoj su projekti tokena i korisnici osposobljeni da stupe u interakciju sa bilo kojim blokčeinom koji najbolje odgovara njihovim potrebama", izjavio je u saopštenju suosnivač i šef biznis-razvoja Galia Benartzi.

BancorX trenutno podržava mnoštvo Itirijum ERC20 tokena i koristi svoj sopstveni BNT token da bi napravio blokčein transfere. Kompanija je takođe izvestila da je njihova unakrsna-blokčein decentralizovana aplikacija izgrađena u partnerstvu sa LiquidEOS, Bancor-ovim EOS "Block Producer" (BP) - ekvivalentom rudara na mreži Bitkoin (BTC).

U istom saopštenju, Bancor je najavio da će Bprotocol fondacija preneti vrednost od 10 miliona dolara na EOS blokčein pomoću alata za "podsticanje razvoja EOS-a i tokove likvidnosti, pored toga što služi kao simbol poverenja u sigurnost i obećanja EOS blokčeina."

Sam BNT reagovao je samo na vesti u vreme pisanja, nakon suočavanja sa problematičnom godinom nakon što je Bancor postao jedan od najgorih projekata za inicajalne ponude novčića (ICO) koji je pokrenut 2017. godine.


 

Pripremio: Nikola Mosurović