Američka banka (BoA) dobila je još jedan patent u vezi sa kriptovalutama, koji je potvrđen 30. oktobra, a ulaže napore da se pripremi za budući rast industrije.

Najnovija nagrada, koja se dodaje grupi kriptovaluta i blokčein patenata, pominje metode skladištenja uz pomoć privatnih ključeva.

U podnesku se navodi da postojeće metode koje se koriste kako bi se osiguralo da privatni ključevi budu sigurni nisu dovoljne.

“Iako mnogi uređaji mogu omogućiti pribavljanje dokaza u slučaju ugrožavanja bezbednosti (to jest fizičkim ili ne fizičkim pokušajima izmene uređaja ili podataka), oni nemaju odgovore na ovakve vrste napada u realnom vremenu, odgovore koji bi sprečili takve napade”, navodi se u izveštaju banke. U podnesku za patent se nastavlja:

“Zbog toga postoji potreba za sigurnim sredstvom za čuvanje privatnih ključeva. Sredstvo koje bi uspelo da smanji rizik od zloupotrebe privatnih ključeva kao što su ključevi koji se čuvaju na računaru i kojima se povremeno može pristupiti putem Interneta, na primer."

Po izveštaju Cointelegraph-a, Amerčka banka je u proteklih nekoliko meseci tražila nekoliko patenata koji su bili povezani sa eksternom validacijom, skladištenjem podataka, i drugo.

Istovremeno, zvaničnici su ostali vrlo skeptični po pitanju kriptovaluta, ne podržavajući svoje korisnike pri kupovini kriptovaluta, smatrajući da je i bitkoin (BTC) problematičan za poslovanje banke.

U junu je šef tehničkog odseka Ketrin Besant izjavila da bi patent trebalo da štiti interese banke u slučaju da tehnologija koja okružuje kriptovalute postane mejnstrim.

“Imamo manje od 50 patenata vezanih za blokčein/tehnologiju distribuiranog registra”, citira je Fortune.

“Iako nismo naišli na značane prilike, želimo da budemo napredni, želimo da budemo spremni.”