Banka Amerike (Bank of America) je podnela zahtev za patent za sistem poravnanja koji navodi riplov registar, prema navodima iz podneska Gugl Patentsu.

Pomenuti patent, čiji je zahtev objavljen 6. juna, opisuje sistem koji koristi tehnologiju distribuiranog registra (DLT) kao sredstvo međubankarske komunikacije. Predloženi sistem bi omogućio poravnanje u relanom vremenu sa transakcijama koje se prenose kroz zajednički, decentralizovani registar za koji bi obe banke imale pristup.

Decentralizovana mreža bi verifikovala identitet platioca i primaoca plaćanja i omogućila komunikaciju između institucija. Ono što je važno da navedemo, više ilustracija uključenih u patent izričito navode Ripple DLT. Osnovna aktiva Ripla i predložena imovina za poravnanja XRP se ne spominje u patentu.

U junu je udarna vest bila da Siam Commercial Bank, najveća tajlandska komercijalna banka, porekla bilo kakve planove vezano za korišćenje riplovog XRP tokena, suprotno ranijim indicijama. Poricanje je usledilo nakon što je banka objavila da će “XRP sistem biti objavljen uskoro” 5. juna.

Kako je objavio Cointelegraph ranije ovog meseca, Ripl inkubator i investiciona kompanija Xpring je od svog lansiranja u maju 2018. godine distribuirala 500 miliona dolara za više od 20 XRP projekata - uključujući i platformu za igre na sreću zasnovane na blokčeinu - Forte. Cilj inkubatora je da finansira razvoj slučajeva upotrebe za riplov XRP token.