Kompanija za trgovinu i upravljanje imovinom iz Hong Konga, Branding China Group (BC Group) pokreće osigurani kastodi servis za kriptovalute, prema saopštenju kompanije koje je podeljeno sa Cointelegraph-om 1. aprila.

BC Group, koja poseduje portfolio raznih blokčein kompanija, uključujući i platformu za trgovinu kriptovalutama Anxone i predsedništvo digitalne imovine OSL, saopštila je da je odlučila da obezbedi kripto uslugu kako bi odgovorila na potrebe institucionalnih investitora u Aziji.

Njegovo objavljivanje, kako navode, predstavlja prvo takvo rešenje o osiguranju za kripto imovinu koja je lokalno dostupna, ali će ih koristiti osiguravajuće kompanije sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kastodi servis BC Group-e uklanja jednu od ključnih prepreka koja je do sada sprečavala profesionalne trgovce i institucije da dodaju digitalnu imovinu na svoje portfolie“, izjavio je Hugh Madden, glavni tehnološki direktor kompanije. Dodao je:

“Ovi trgovci mogu da obavljaju transakcije samo na berzama koje su u skladu sa strogim regulatornim i povereničkim pravnim smernicama i koje zadovoljavaju visoke standarde uklapanja i bezbednosti.”

"BC Group usmerava sve dolazne digitalne transfere sredstava direktno na ‘cold storage’ i zagovara to kao industrijski standard", dodao je Madden, ponovivši praksu iz kastodi kompanija kao što je švajcarski Xapo.

BC će pretvoriti kapital na rastućem tržištu institucionalnih investitora koji je postavljen za veću ekspanziju širom sveta 2019. godine.

Kako je izvestio Cointelegraph, ove godine bi trebalo da se pojavi debi proizvodi trgovinske platforme Bakkt, koja će investitorima da ponudi razne kripto alate, počevši od fizički isporučenih bitkoin fjučersa.

Prošle godine, Cointelegraph je dalje ukazao na rastući trend u opcijama osiguranja za poslovne subjekte kriptovaluta.

 

Pripremio: Nikola Mosurović