Regulator Velike Britanije, organ finansijske uprave (FCA) izdao je drugo upozorenje ove nedelje, u vezi sa kritpo "prevarantima" koji tvrde da su ovlašćena firma od strane FCA-a.

Prema izveštaju FCA, lažna firma, Good Crypto, davala je lažne ili ih je mešala sa nekim tačnim podacima registrovane firme, što je u ovom slučaju Londonska firma Arup Corporate Finance.

"Firma koja ima ovlašćenja od strane FCA, a za koju prevaranti tvrde da rade, nema nikakve veze sa "klon firmom" - navodi regulator i zatim nastavlja:

"Good Crypto ima svoj sopstveni sajt i druge kontakt podatke, na koje FCA upozorava "da mogu biti lažni" ili "pomešani" sa podacima Arup-a".

Vest nam stiže samo dan nakon što je regulator izrazio sumnju ka još jednoj operaciji koja je skrenula pažnju javnosti, gde se govori o povezanosti sa investicionom firmom Fair Oaks Capital.

Uprkos kasnom startu na učvršćivanju u regulaciji lokalne kripto industrije, FCA je sada započela formalno procenjivanje da li token operateri i drugi entiteti ispunjavaju relevantne zakonske zahteve.

Od maja, ukupno 24 preduzeća se nalaze pod radarom regulatora.

U martu, Velika Britanije je bila na svim naslovnicama kada je "fantomska" kompanija registrovana u zemlji bila povezivana sa ukradenim sredstvima od sada nefunkcionalne kripto berze Mt.Gox.

 

Pripremio: Bojan Zečević