Investitor Karl Isah saopštio je svoje mišljenje o bitkoinu rekavši da je prema njegovoj proceni bitkoin izgledao kao balon, ne razlikujući se od primera balona sa zemljištem oko Misisipija pre dva veka.

Međutim, dodao je da nema predstavu što je bitkoin i da odbacuje stvari koje on ne razume.

Investitor sa Vol Strita, koji je često ulagao velike količine novca u kompanije kojima je potrebna pomoć pokazuje da kriptovaluta izgleda kao balon za njega. Tokom razgovora za CNBC, Isah je rekao:

"Ako ste čitali istorijske knjige o svim ovim balonima, kao što je bilo u Misisipiju - gde je Džon Lov prodao svu zemlju u Mississippiju, koja je nekako bila bezvredna, a Francuzi su poludeli i dali mu sav novac. A onda je jedne noći sve propalo... za mene je to isto.”

Ne kapiram ga

Međutim, kao i kod prethodnih milijardera koji su pozitivno ili negativno komentarisali bitkoin, dok "ne kapiram ga" često može značiti da ne razumeju osnovnu tehnologije. Isah se očigledno ne razlikuje. Ipak, u trenutnoj ekonomskoj klimi, jednostavno imati novac često znači imati glas za pitanja kao što je vrednovanje, čak i tamo gde nema znanja.

 

 

Pripremio: Nikola Mosurović