Investitor i milijarder Tim Drejper je preporučio milenijalcima da kupuju bitkoin (BTC) tokom intervjua za FOX Business objavljenog 22. januara.

Prema izveštaju, Drejper veruje da je bitkoin od posebnog značaja za milenijalce koji žele da izdvoje dovoljno kapitala za odlazak u penziju. Sugerisao je da je tradicionalni bankarski sistem zastareo:

„Pomislite na bitkoin i kažete:„Hej, ovo je sjajno jer je moderno. Naš bankarski sistem je zastare, baš zastareo."

Greške bankarskog sistema

Drejper je okrivio tradicionalne finansije za uvlačenje milenijalaca u dugove od stotine hiljada dolara u SAD. Objasnio je da „sa trenutnim platama ne mogu baš da ih otplaćuju. Sada je zaista teško vreme i oni češće rentiraju nego što kupuju, jer to moraju. “Takođe je insistirao na važnosti „moći slobode kretanja i slobode kretanja kapitala i roba širom sveta“.

Iz tih razloga, Drejper preporučuje milenijalcima da započnu izgradnju „svog carstva na novom modelu“ koji ne nameće ogromne takse i propise za transakcije, za razliku od dolara. Istakao je da odvajanje novca sa strane kao što rade starije generacije neće garantovati budućnost u današnjoj ekonomiji, zaključujući:

"Mislim da ako stvarno želite da se obezbedite, mislim da treba da ulažete u bitkoin ili kripto."

Mnogi smatraju da je bitkoin rešenje za visoko inflatorni i na dugovima zasnovan finansijski sistem. Da bi bitkoin mogao da reši neke od tih problema, trgovci bi morali da počnu da postavljaju cene u BTC-u, umesto u svojim lokalnim valutama. Razlog je taj što će, ako se cene postave u lokalnoj fiat valuti, inflacija i dalje uticati na cene robe i usluga.

Kao što je Cointelegraph izvestio ranije danas, nedavna istraživanja za bitkoin ukazuju na smanjenje upotrebe kao jedinice mere.