Izvršni direktor kripto berze Binance, Čangpeng Žao, nagovestio je stvaranje nove fiat-kripto berze u Argentini u jednom tvitu koji je poslat 9. marta.

Tvit je bio odgovor na tekst koji je objavio sajt za kripto vesti CoinSpice. Članak u pitanju tiče se sporazuma između vlade Argentine i Binance Labs, deo kompanije za investicije i društveni uticaj, uz pomoć kojeg bi se sufinansirali blokčein projekti koji su podržani od strane berze.

Žaov tvit navodno implicira da Binance ima planove za stvaranje fiat-kripto kripto berze u Argentini. Preciznije, tvit navodi:

“Pogodite gde ćemo imati novu fiat-kripto berzu?”

Kako je Cointelegraph izvestio u januaru, nakon izveštaja da je Binance planirao da pokrene fiat-kripto berze u još osam zemalja - od kojih je jedna Argentina - portparol berze odbio je da potvrdi šest lokacija, samo potvrđujući planove za Singapur i Maltu.

Takođe u januaru, berza je dodala podršku za kupovinu kriptovaluta preko kreditne kartice kroz partnerstvo sa procesorom plaćanja Simplex.

Berza i društvena mreža za investitore i trgovce eToro pokrenula je svoje usluge za kripto trgovinu u SAD-u. Berza, koja navodno ima preko 10 miliona korisnika, će početi da olakšava trgovinu 13 nespecificiranih kripto imovina i uskoro će izbaciti kripto novčanik za korisnike iz 32 države SAD-a.


Pripremio: Marko Mihajlović