Ažurirano: Komentar Čangpeng Žaoa je pogrešno preveden u članaku. Od tada je ažuriran da ponovi stav platforme da pojedinci koji se bave kriminalom ne bi trebalo da se registruju na Binance platformi.

Čangpeng Žao, generalni direktor vodeće kompanije za razmenu kriptovaluta Binance, imenovao je ruskog predsednika Vladimira Putina kao najuticajniju osobu u sektoru blokčeina.

Saradnja sa ruskom vladom

22. oktobra, u članku na RBC News, Žao, takođe poznat kao CZ u okviru kripto zajednice, ukazao je na ruskog predsednika Vladimira Putina kao na najuticajniju osobu u blokčein prostoru. Žao je dalje rekao da veruje da će zakon o regulisanju digitalnog novca u doglednoj budućnosti biti usvojen u Ruskoj Federaciji.

Žao je takođe otkrio da Binance u nekim slučajevima može pružiti informacije o korisnicima ruskim finansijskim regulatorima i upozorio ljude koji su upleteni u kriminal da se drže dalje od trgovačke platforme, primetivši:

„Po pravilu, ne dajemo informacije niti jednom regulatoru. Ali u pojedinačnim slučajevima - da [...] zato, ako ste umešani u zločin, ne prijavljujte se na Binance."

Izgledi za BTC

Žao je svoje izjave zaključio pričom o tome kako je 2014. godine prodao svoju kuću kako bi kupio bitkoin (BTC) pre pada sa 600 na 200 dolara, uprkos kome se zadržao do današnjeg dana, a BTC je u vreme pisanja vesti iznosio 8.100 dolara. Priča je bila način da se objasni njegovo uverenje da će najpopularnija kriptovaluta na svetu videti impresivan rast do kraja ove godine.

Binance dodaje podršku za rublje

Cointelegraph je ranije objavio da će Binance uskoro dodati podršku za rusku rublju. Dodavanjem ruske nacionalne valute na svoju platformu Binance će omogućiti korisnicima iz Rusije da direktno kupuju kriptovalute koristeći rublje, objasnio je CZ na Otvorenom forumu o inovacijama u Moskvi, događaju koji vodi ruska vlada. Iako je Binance potvrdio dodavanje kripto-rublja para za Cointelegraph, nije pružio nikakve dodatne detalje ili objašnjenje zašto je rublja izabrana za prvi kripto-fiat trgovinski par.