Kripto berza Binance navodno testira stejblkoin podržan britanskom funtom na svom blokčeinu, Binance Chain-u, navodi se u Tviter objavi 3. juna.

Tviter korisnik CryptosBatman je primetio da se na listingu Binance platforme pojavio “$BGBP”.

Skrinšot stejblkoina na Binance Chain-u. Izvor: Tviter

Direktor Binance-a, Čangpeng Žao je komentarisao ovu objavu, potvrđujući da je funta stejblkoin u fazi testiranja, sa samo 200 funti.

Žao je prošlog meseca bio na meti kritika zbog objave o potencijalnom vraćanju transakcija unazad (re-org) na berzi nakon hakovanja od 40 miliona dolara. Žao se izvinio nakon incidenta, rekavši:

"S obzirom na to koliko govorim, ponekad kažem pogrešne stvari, prljave reči poput ‘reorg’, zbog čega se izvinjavam. Moje je čvrsto mišljenje da je naša stalna i transparentna komunikacija ono što nas izdvaja od "starog načina rada", čak i u posebno teškim vremenima."

Kasnije u maju, Žao je navodno tražio odštetu od kompanije za investicioni kapital Sequoia Capital China na osnovu toga što su mu oštetili ugled i posao zbog sumnjivo pribavljenog sudskog naloga protiv njega iz 2017. godine.

Kako je nedavno izvestio Cointelegraph, veb-sajt Binance-ove decentralizovane berze (DEX) će ograničiti pristup korisnicima iz SAD-a i 28 drugih zemalja počevši od jula. Reklama na veb-sajtu navodi da pokušaj pristupa Binance DEX-u na njegovom veb-sajtu neće biti moguć za korisnike s IP adresom povezanom s jednom od zabranjenih zemalja; međutim, korisnici i dalje mogu da koriste novčanike koji podržavaju Binance Chain za korišćenje Binance DEX-a.